Afbeelding
Foto:

Zaterdag de achtste Parel van Urk

De weersvooruitzichten zien er uitstekend uit voor zaterdag, als alweer de achtste editie van 'de Parel van Urk', een skeelertocht door Flevoland en een gedeelte van Overijssel, op het programma staat.


De Pelotonstocht gaat over een afstand van 100 kilometer. De start is bij sporthal De Vlechttuinen, waarna de tocht via Nagele, Schokland, Kraggenburg, Sint Jansklosster, Weerribben, Giethoorn, Scheerwolde, Ossenzijl, Kuinre, Creil, Emmeloord en Espel, rond 16.00 uur weer eindigt bij de sporthal. Daar krijgt iedere deelnemer een medaille en een bakje kibbeling.


Naast de Pelotonstocht zijn er zaterdag ook een Familietocht van 12 kilometer en een Vrije tocht van 25 kilometer. Beide routes zijn uitgezet in de directe omgeving van Urk. Deelnemers aan die tochten dienen om 16.00 uur weer terug te zijn bij sporthal De Vlechttuinen.


Inschrijven

Inschrijven kan zaterdag. Sporthal De Vlechttuinen is vanaf 8.00 uur open. Daar is kleed- en douchegelegenheid aanwezig en is parkeerruimte (gratis) voldoende. Deelname kost zes euro voor jeugd tot en met 17 jaar. 18 jaar en ouder betaalt 8,50 euro.


Evenals voorgaande jaren is er ook nu weer een goed doel gekoppeld aan de skeelertocht. Voor 2023 is dat voor de samenleving van de Buurtschuur voor de jongeren op Urk. Een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.