Fokke Snoek en Klaas de Vries winnen slijtageslag

De liefhebbers van PV Tot Weerziens brachten vrijdagavond 275 duiven bij elkaar gebracht voor de eerste wedstrijd van de middellange afstand vanuit het Noord-Franse Etroeungt. Het totaal aantal duiven van afdeling 11, waar Urk bij is aangesloten, kwam zo op bijna 18.000.


Na toch wel een stressvolle reis kwamen de duiven zaterdagmorgen vroeg aan op de losplaats. Om 8.00 uur werd het startsein gegeven voor de ruim 300 kilometer lange terugreis. Door de noordoostelijke wind hadden de duiven de wind op kop, en dat betekende dat de snelheden niet zo hoog zouden liggen. Onder deze omstandigheden komen de sterkste duiven en de beste liefhebbers naar voren.

De combinatie Snoek-De Vries had hun duiven het beste voorbereid. Naast de overwinning klokten de mannen van Zuidermiddenweg nog vier duiven in de top tien. Het is jammer dat deze combinatie aan het eind van dit seizoen uit elkaar gaat.


Ook voor de duiven van de jeugdleden was het niet gemakkelijk. Het was Hendrik jr. die nipt de eerste prijs wegkaapte voor Lubbert en Cornelis Kramer. Slechts 30 seconden was het tijdverschil. Dilano pakte de derde plaats.

De snelste duif van het gehele concours was voor Riekelt en Jannie Brands, die door de leden van Tot Weerziens van harte gefeliciteerd worden met dit geweldige resultaat.


De uitslag:

1, 4, 5, 6 en 9; Comb. Snoek-De Vries
2; Cees Koffeman
3 en 7; Maarten Hakvoort
8; Cees Korf
10; Combinatie Brands