n Boven v.l.n.r.: Nadine Wezelman en Emma Hoefnagel. Onder v.l.n.r.: Tess Weerstand en Ellen Visser.
n Boven v.l.n.r.: Nadine Wezelman en Emma Hoefnagel. Onder v.l.n.r.: Tess Weerstand en Ellen Visser. Foto:

Acrogymnasten naar het NK

Negen acrogymteams van CGV Urk deden in Zwolle mee aan de landelijke halve finale D & E lijn. Het was alles of niets, want er waren maar enkele tickets beschikbaar voor het Nederlands Kampioenschap in Oss op 10 juni.


De jongste sporters mochten de dag starten. E-jeugdduo Eva-Maria Roskam en Lynn Meun werd na een nette oefening twaalfde. Jeugdtrio Diddie Brouwer, Lieke van Slooten en Helene Eertink plaatste zich met een zilveren oefening knap voor het NK. Ook Antina Wezelman, Christy Tol en Daimy Visser mogen naar Oss: met de hoogste score haalden zij goud.
Bij de E-junioren werden Daniek Bennik, Nienke Ruis en Marinthe Schraal zesde. Duo Ayméelie Romkes en Anne Roman schopte het tot een elfde plek. Myrthe de Boer en Carlijn Visser behaalden een 15e plek in de E-seniorcategorie.
Daarna was het de beurt aan de D-lijn. Een niveau hoger met moeilijkere eisen. Lubette Kramer en Amy Jansen mochten in de D-jeugd de bronzen medaille én een NK ticket in ontvangst nemen. D-junioren Emma Hoefnagel en Ellen Visser grepen met een vierde plek net naast de prijzen, maar hebben zich wel weten te kwalificeren voor de finale. Nadine Wezelman en Tess Weerstand sloten de dag af met een prachtige eerste plek en plaatsing voor het NK.