n Een score van Oveon/Orca's, dat nipt weet te winnen van Biks Shots.
n Een score van Oveon/Orca's, dat nipt weet te winnen van Biks Shots. Het Urkerland

En dat is nummer twintig

Gemakkelijk ging het niet, maar Oveon/Orca's is er in eigen huis toch in geslaagd om het bezoekende Biks Shots te verslaan. Na een spannende slotfase werd overwinning nummer twintig behaald.

Eerder dit seizoen was de uitwedstrijd in Hilvarenbeek door de Urker dames met dertig punten verschil gewonnen. Zo eenvoudig ging het zaterdagavond in sporthal De Vlechttuinen niet. Tegenstander Biks Shots was maar met één doel naar Urk gekomen, en dat was winnen van de kampioen.

De bezoekers startten sterk aan de wedstrijd en de Urkers moesten gelijk flink aan de bak om aan te haken. In een gelijk opgaande wedstrijd wordt de rust bereikt met een minimale voorsprong (31-30) voor Oveon/Orca's.

Na rust gaat Orca's met succes over in een zoneverdediging. Biks Shots heeft moeite met het vinden van een goed schot, waardoor het Urker team een gat slaat van vijftien punten en er opnieuw een ruime overwinning in het verschiet ligt. In het vierde kwart komen de gasten echter langzaam maar zeker terug. Met nog twee minuten op de klok is het weer spannend (65-61).

In de slotfase zijn de dames van Oveon/Orca's echter op tijd bij de les. Met twee belangrijke scores weet het team van coach Raterink overwinning nummer twintig over de streep te trekken (69-65).

Erik Raterink had na afloop van het treffen met Biks Shots, ondanks de moeizame overwinning, lovende woorden over voor zijn ploeg. ,,Complimenten voor de dames. Na de ontlading van het kampioenschap van vorige week hebben ze zichzelf toch weer weten op te laden. Een volle eigen sporthal, waar de verwachtingen hooggespannen zijn, tegen een goede en scherpe tegenstander. Heel knap dat ze onder die druk ook die (eigen) verwachtingen waarmaken. Kampioen word je niet alleen maar met basketbalkwaliteiten, maar vooral met de juiste mindset."