Eenvoudige winst voor Seacon/Orca's

Hekkensluiter BC Apollo was zaterdag in Amsterdam de tegenstander voor de heren van Seacon/Orca's. De Urkers behaalden een eenvoudige 42-83 overwinning.

Het team van Seacon/Orca's had de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers met fors verschil gewonnen (95-47) en wilde dat ook zaterdag weer presteren tegen de nummer laatst van de Derde Divisie. De ploeg van coach Arjan Langman vloog dan ook uit de startblokken en voordat de gastheren het in de gaten hadden, stond er aan het eind van het eerste kwart een 3-20 tussenstand op het scorebord.

In het tweede kwart kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd en scoorde Orca's wat minder gemakkelijk. Toch vormde BC Apollo nooit een bedreiging voor het Urker team. Met de regelmaat van de klok werd de score verder opgevoerd en kon coach Langman zonder problemen naar hartenlust wisselen en iedereen voldoende speeltijd gunnen. Na een ruststand van 15-38 gaven de Urkers in het begin van het derde kwart weer wat gas en was bij 15-50 het verzet van de Amsterdammers definitief gebroken.

Het laatste gedeelte van het duel was voor de statistieken. Orca's liet de teugels wat vieren waardoor BC Apollo nog een aantal punten aan het totaal wist toe te voegen. Met 42-83 werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning behaald.