Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Urk ijzersterk en effectief tegen Staphorst

Sport

In de vijfde achtereenvolgende competitiewedstrijd in en tegen Staphorst is Urk opnieuw ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Peter Wesselink won met liefst 1-4 van de ploeg uit de Kop van Overijssel.

In een ongekend productief kwartiertje na rust heeft Urk met drie doelpunten de basis weten te leggen voor de zege op thuisclub Staphorst. De Urkers waren de rust ingegaan met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jarno van Essen. Door een strafschop, benut door Klaas Romkes en nog twee doelpunten van Jarno van Essen stonden de Urkers na een klein uur spelen op een 0-4 voorsprong op sportpark Het Noorderslag. De eretreffer van Staphorst kwam op naam van Martin van ‘t Ende, die met nog een kwartier te gaan de eindstand op het scorebord schoot.

Trainer Wesselink was na afloop natuurlijk tevreden met het resultaat, maar zag nog meer dan voldoende verbeterpunten bij zijn ploeg. ,,We moeten iets rustiger blijven in balbezit en proberen te voetballen waar dat kan. Maar goed, tien uit vier, ik mag niet klagen.”

Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen

Toeschouwers: 500

Scoreverloop: 19. Jarno van Essen 0-1, 52. Klaas Romkes (pen) 0-2,55. Jarno van Essen 0-3, 59. Jarno van Essen 0-4, 77. Martin van ‘t  Ende

Gele kaart: 34. Jan Ras (Urk), 66. Dirk Muis, 66. Reinier Crediet, 89. Frank van der Burg (Staphorst)

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Bennie Dunnink, Iede den Dulk, Riekelt Nentjes, Johannes Schrijver, Jan Ras, Lucas Tol, Lucas Schraal, Jarno van Essen, Klaas Romkes