Afbeelding

Dartarena officieel geopend

Sport

Onder grote belangstelling is zaterdag het nieuwe clubgebouw van dartvereniging De Rake Gooier officieel geopend.

De eer om de officiële openingshandeling te verrichten was weggelegd voor voorzitter Maarten Meun en secretaris Gerwin Vlot (foto boven). Voorafgaand had voorzitter Meun in het kort de geschiedenis van de Urker dartvereniging de revue laten passeren. ,,Omdat ons clubhuis aan de Vormtweg gebreken begon te vertonen en eigenlijk te klein was, zijn we in 2017 begonnen met het maken van plannen voor een nieuw clubgebouw. Door allerlei tegenslagen kon pas vorig jaar oktober met de bouw gestart worden, maar wat mogen we ontzettend trots zijn. Door de aannemer is een prachtig staaltje werk afgeleverd en met de hulp van heel veel vrijwilligers staat hier nu een fantastisch nieuw clubhuis”, aldus Meun.

In de ‘Dartarena’, zoals het nieuw clubhuis in de volksmond wordt genoemd, is plaats voor liefst 23 dartbanen uitgevoerd in split level. Meun: ,,Die zijn hard nodig om alle darters te kunnen herbergen die spelen in de interne competities die door de club worden georganiseerd en voor de twee teams die op landelijk niveau uitkomen in de Overgangsklasse van de Superleague. Een goede accommodatie voor trainingen en het spelen van wedstrijden is daarbij onontbeerlijk.”

De festiviteiten van zaterdag krijgen een vervolg op donderdagavond 9 november. Dan komen niemand minder dan de internationale dartstoppers Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en natuurlijk Dirk van Duijvenbode naar Urk. Zij zullen het nieuwe clubgebouw van De Rake Gooier op sportief vlak officieel openen. Voor leden en sponsoren is deze avond vrij toegankelijk.