Seacon/Orca’s ontvangt MBCA

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s Heren spelen vanavond weer een thuiswedstrijd. In een seizoen dat tot nog toe wisselvallig te noemen is, nemen de mannen van coach Langman het op tegen de nummer drie van de competitie: MBCA uit Amstelveen. De Urkers hebben tot nog toe drie keer gewonnen, maar ook drie keer verloren.

Tegenstander MBCA zat vorig seizoen ook al bij de Urkers in de competitie en eindigde toen op de vierde plek. In de thuiswedstrijd won Orca’s met 70-61, mede dankzij de toen sterk spelende Rick van Eerde die 18 punten maakte. In de uitwedstrijd werd met het kleinst mogelijke verschil verloren: 75-74. Het mag duidelijk zijn dat de ploeg uit Amstelveen een gelijkwaardige tegenstander is en dat een overwinning op voorhand geen garantie is.

Coach Arjan Langman van de Urkers ziet veel progressie in zijn ploeg en sleutelt her en der nog aan de posities van de spelers. ,,Sommige jongens zijn op meerdere posities inzetbaar en dat levert met enige regelmaat succes op in het veld. Het is soms nog even zoeken naar de juiste balans, maar gezien de gretigheid van de selectie is er voldoende te mixen.”

Bij winst kan Orca’s klimmen naar de vierde plek, maar dan moeten zowel Almere als BV Amsterdam hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk BV Hoofddorp en BC Apollo verliezen.

De wedstrijd in sporthal De Vlechttuinen begint om 21.00 uur.