Darters naar Groningen en De Krim

Sport

Voor beide Urker dartteams staat vanmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma. Twenty Six komt in Groningen uit tegen de nummer drie van de ranglijst, terwijl Visco in De Krim gaat proberen de eerste winst van dit seizoen binnen te halen. 

Team Visco haalde vorige week het eerste punt binnen, door in de eigen Dartarena met 5-5 gelijk te spelen tegen Café Kremer. Met iets meer geluk had een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoord. Zaterdag komen de Urkers in De Krim uit tegen SLT de Planeet, de nummer zeven van de ranglijst. De ploeg uit Overijssel verloor de laatste thuiswedstrijd met 3-7 van Twenty Six, dat toen aantrad zonder Geert Nentjes en Pieter Baarssen. Er liggen dus zeker kansen voor Visco om de eerste overwinning in de Overgangsklasse binnen te slepen.

Captain Dirk Schenk treedt met zijn mannen aan tegen SLT Tasmania Groningen, de huidige nummer drie van de ranglijst. De ploeg uit het hoge noorden verloor alleen de openingswedstrijd van de competitie met 4-6 van de huidige koploper SLT Die Gaststube. Daarna volgden drie (ruime) overwinningen, met een hoge positie in de tussenstand tot gevolg. Toch moet het team van Twenty Six geacht worden af te kunnen rekenen met de Groningers en daarmee ongeslagen te blijven. Winst is tevens nodig om in het spoor van medekoploper Die Gaststube te blijven.

Beide wedstrijden beginnen vanmiddag om 13.00 uur.