Urk aast op eerherstel tegen DVS’33

Sport

Drie nederlagen en een gelijkspel. De afgelopen vier wedstrijden leverden Urk slecht een schamel puntje op. Het elftal van trainer Peter Wesselink aast, na de 0-6 nederlaag tegen Harkemase Boys, op eerherstel in de uitwedstrijd tegen DVS’33.

Eerder dit seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in Ermelo. In de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker werd Urk na een hele matige wedstrijd met 1-0 uitgeschakeld door DVS’33. 

Teleurstellend

De thuisploeg presteert tot nu toe teleurstellend. Voorafgaand aan het seizoen was de verwachting dat DVS’33 mee zou doen in de top van de ranglijst. Het elftal van trainer Patrick Loenen, die aan het eind van het seizoen trouwens alweer vertrekt bij de Ermeloërs, staat met elf punten op de vijftiende plaats van de ranglijst. Vorige week verloor de ploeg uit Ermelo met 1-0 de uitwedstrijd tegen Rijnvogels. Ondanks een karrevracht aan kansen wist men het doel van de Katwijkers niet te vinden. Het ontbreekt de gastheren van zaterdag tot op heden aan scorend vermogen.

Scorend vermogen is ook iets wat Urk de afgelopen weken ontbeerde. Tijdens de laatste vier wedstrijden wist de ploeg van trainer Peter Wesselink slechts driemaal te scoren. Daarnaast krijgen de Urkers gewoonweg te veel doelpunten tegen. Vijftien tijdens de laatste vier wedstrijden en in totaal na elf wedstrijden alweer 25. Alleen Hoogeveen, Staphorst en ODIN’59 hebben in de eerste elf wedstrijden meer tegengoals te slikken gekregen.

Nabespreking

De wekelijkse terugblik op de wedstrijd van zaterdag duurde dinsdagavond ruim drie kwartier. Een lange nabespreking die hopelijk tot gevolg zal hebben dat er vanmiddag een eerzuchtig elftal zal staan met slechts één missie: het stoppen van de slechte reeks in Ermelo. Een elftal dat op het kunstgras van DVS’33 tot het gaatje wil gaan om een positief resultaat te behalen. 

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: S.J.M. Janssen

Ass.scheidsrechters: M.H. Osman en R. Leenstra

Aanvang: 15.00 uur

Locatie: Sportpark DVS’33, Sportlaan 27, Ermelo