Seacon/Orca’s op zoek naar positieve boost

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s Heren spelen vandaag weer een wedstrijd in onze hoofdstad. Een van de vier ploegen uit Amsterdam, met de toepasselijke naam BV Amsterdam, is gastheer voor de Urkers.

Orca’s heeft een positieve boost nodig na een aantal mindere weken waarin het niet echt lekker draait binnen de ploeg. De spelers en coach Langman hebben de nodige moeite om constant te presteren en zijn naarstig op zoek naar een goed resultaat.

Tegenstander BV Amsterdam speelde vorig jaar ook al bij de Urkers in de competitie. Toch is de samenstelling van het team flink veranderd. De meeste spelers waar vorig jaar de nodige duels mee werden uitgevochten zijn overgeheveld naar een ander team, waardoor een vergelijking met de wedstrijden van vorig jaar (uit 89-69 verlies, thuis 84-75 winst) mank gaat. Toch is het dezelfde vereniging waar vorig jaar in de wedstrijd op Urk maar liefst elf technische fouten aan werden uitgedeeld en de emoties hoog opliepen bij de Amsterdammers. Het is een taaie ploeg waar niet zomaar van gewonnen wordt.

De resultaten van BV Amsterdam zijn na een stroeve start (34-54 verlies van Almere) goed te noemen. Hoofddorp, U.S., Apollo en zelfs MBCA werden verslagen en alleen van The Windmills werd, na verlenging, verloren. Daarmee staan ze op een knappe vijfde plek van de ranglijst.

Coach Langman kan niet beschikken over Rick van Eerde en Bas de Heus. Ook Klaas Hakvoort is, met een gebroken duim, waarschijnlijk niet inzetbaar. Dat betekent wederom een selectie zonder echte lange mannen. In de voorgaande wedstrijden bleek dat juist steeds het kantelpunt. Tegen U.S. en MBCA werd nipt verloren, mede het gemis van sterk inside-werk van de Urker centers.

Toch gaat Orca’s vol goede moed naar Amsterdam om te pogen de mindere serie een positieve opvolging te geven. De wedstrijd begint om 18.00 uur in de Van Hogendorphal.