Urk wil naar plek in linkerrijtje

Sport

De overwinning die Urk vorige week boekte op DVS’33 werd met luid gejuich door spelers en staf van de Urkers ontvangen. Vanmiddag wil het elftal van Peter Wesselink daar een goed vervolg aan geven in de thuiswedstrijd tegen Eemdijk.

De derde ploeg uit Bunschoten-Spakenburg keert dit seizoen terug in de Derde Divisie. Vorig jaar werd het elftal van trainer Willem Romp met overmacht kampioen van de Vierde Divisie B, voor Swift en Genemuiden. 

Het seizoen verloopt tot nu toe echter vrij wisselvallig voor Eemdijk. Na vijf wedstrijden waren twaalf punten verzameld en was men zelfs even koploper. Daarna verzamelde het elftal van Romp nog maar vier punten, door vier gelijke spelen uit de volgende zeven wedstrijden. 

Met zestien punten uit twaalf wedstrijden staat Eemdijk op dit moment op de twaalfde plaats van de ranglijst, met slechts twee punten achterstand op Urk, dat op de tiende plaats bivakkeert. 

Aan het eind van dit seizoen vertrekt trainer Romp overigens na vijf jaar Eemdijk naar het ambitieuze Sportlust’46 uit Woerden.

Vertrouwen

Na drie nederlagen en een gelijkspel kon Urk vorige week zaterdag in Ermelo tegen DVS’33 eindelijk weer eens een overwinning begroeten. Een doelpunt van Lucas Nagel na vier minuten spelen in Ermelo bleek uiteindelijk voldoende om de drie punten mee naar huis te nemen. Een overwinning die met groot enthousiasme door de spelers en staf van Urk werd ontvangen. 

De driepunter heeft ervoor gezorgd dat er met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Eemdijk wordt uitgezien. De spelers zullen zich voor het eigen hondstrouwe publiek willen revancheren voor de 0-6 nederlaag in de laatste thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys.

Zeven keer kwamen Eemdijk en Urk tegen elkaar uit in competitieverband. Slechts één keer verliet Urk als winnaar het veld en die ene keer was ook nog in Eemdijk. Vier keer speelde Urk op sportpark De Vormt tegen Eemdijk, met als schamel resultaat een gelijkspel en drie nederlagen. Een overwinning is dan ook meer dan welkom.

Linkerrijtje

Een overwinning zal er tevens voor zorgen dat Urk een plek herovert in het linkerrijtje en dat er wat meer afstand wordt genomen van de onderste regionen. Een driepunter brengt het puntentotaal na dertien wedstrijden op 21, precies de helft van het totale puntenaantal van vorig seizoen na 34 wedstrijden.

Iede Nentjes deed dinsdag tijdens de training weer mee met de groep, maar of de rechtervleugelverdediger zaterdag aan de start zal staan, is nog een vraagteken. De verwachting is dat trainer Peter Wesselink zijn opstelling na de winst op DVS’33 in Ermelo niet zal gaan veranderen.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: M. Broekhuizen

Ass.scheidsrechters: T. Verboven en D. van Grieken

Aanvang: 15.00 uur