Zaalvoetballers naar koploper

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof staan vanavond een pittige uitwedstrijd te wachten. De Urkers gaan in Egmond aan Zee op bezoek bij koploper White Stones.

Na twee weken zonder competitievoetbal kan het team van coach Herman Spel zich voorbereiden op het treffen met een oude bekende. Na de nipte nederlagen tegen Drs. Vijfje (3-2) en Texel (3-4) is Bakkerij De Kof terug te vinden op de zevende plek van de ranglijst in de Eerste Divisie A. Let wel, het gat met nummer twaalf, Futsal Winsum (laatste plek), is slechts één punt. Het is dus ongemeen spannend in de onderste regionen. Voor De Kof 1 is de subtop ook nog in beeld., want het verschil met nummer vier, FC Marlène, is maar vijf punten.

De zaalvoetballers van White Stones uit Egmond aan Zee zijn dit seizoen nog ongeslagen. Met zes overwinningen en een gelijkspel staat de ploeg van coach Rogier Bunink fier bovenaan. Toevalligerwijs werd afgelopen vrijdagavond het eerste puntverlies geleden. Op bezoek bij ZVV Zwaag kwam White Stones niet verder dan een 5-5 gelijkspel, na een 2-0 en 5-4 achterstand. In de slotseconden wist men alsnog de gelijkmaker binnen te schieten.

Wedstrijden in Egmond aan Zee zijn in het verleden nooit goed afgelopen voor de Urker zaalvoetballers. Beide ploegen beginnen echter weer op nul. De vraag zal dan ook zijn of het Urker team in staat is om de koploper punten af te snoepen. 

De wedstrijd in sporthal De Watertoren begint om 20.30 uur.