Topper voor Schol/Orca’s Dames

Sport

Na zes vrij eenvoudige overwinningen, alleen BV Groningen was een lastig obstakel, krijgen de dames van Schol/Orca’s vanavond voor het eerst te maken met serieuze tegenstand. De nummer twee van de ranglijst, het nog ongeslagen River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam, komt op bezoek in sporthal De Vlechttuinen. 

Beide teams zijn zowel in competitie- als in bekerwedstrijden nog ongeslagen. Schol/Orca’s is koploper van de Eerste Divisie omdat het een wedstrijd meer heeft gespeeld dan River Trotters, de nummer twee van de ranglijst. De wedstrijd van zaterdag is dus met recht aan te merken als een topper.

Graadmeter

Voor de Urkers is de komende reeks wedstrijden een echte graadmeter om te zien waar de ploeg nu daadwerkelijk staat. Met een reeks waarin de Urkers uitkomen tegen de nummer twee tot en met vijf van de ranglijst van de Eerste Divisie, achtereenvolgens River Trotters, Biks Shots, DAS en BV Amsterdam, staat het team van coach Erik Raterink een flink aantal topwedstrijden te wachten. Na de bekeroverwinning van vorige week tegen High Five (49-93) wacht tussendoor dan ook nog eens de thuiswedstrijd op woensdagavond 29 november in de derde bekerronde tegen eredivisionist Den Helder Suns. Er staan de dames van Schol/Orca’s een loodzware vier weken te wachten.

Ongeslagen

Tegenstander River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam won vorige week voor de beker met 60-55 van competitiegenoot BV Amsterdam. De ploeg uit Zuid-Holland speelde in competitieverband evenals Orca’s al tegen Springfield en High Five, maar daarnaast ook al tegen DAS, Biks Shots en BC Shooters. Alle vijf competitiewedstrijden werden dan wel in winst omgezet, maar toch is de kracht van de ploeg moeilijk in te schatten. Tegen Springfield werd bijvoorbeeld ternauwernood met drie punten verschil gewonnen, terwijl die ploeg door Orca’s met liefst 34 punten verschil eenvoudig aan de kant werd geschoven. Tegen de huidige nummer vier, Biks Shots, werd door River Trotters een overwinning behaald van 67-39.

Krachtsverhoudingen

Hoe de daadwerkelijke krachtsverhoudingen zullen zijn, zal pas tijdens de wedstrijd echt duidelijk worden. Het thuisvoordeel voor Orca’s kan bij deze topper zwaar meewegen. Een groot aantal bezoekende ploegen kan daarover meespreken. Met de steun van het publiek moeten de Urker dames in staat zijn ook in hun zevende competitiewedstrijd de volle buit te pakken.

De wedstrijd in sporthal De Vlechttuinen staat onder leiding van scheidsrechters M.C. Kuien en H.P. de Goede. Aanvang 20.30 uur.