Pieter Brands stond tegen ODIN'59 als spits geposteerd.
Pieter Brands stond tegen ODIN'59 als spits geposteerd. Foto: Het Urkerland

Urk wint overtuigend van ODIN’59

Sport

Met een overtuigende 4-0 zege op ODIN’59 heeft Urk een einde gemaakt aan een periode van ruim twee maanden zonder overwinning. De hekkensluiter uit Heemskerk kreeg geen schijn van kans van het elftal van trainer Peter Wesselink.

De Urkers waren vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers goed bij de les en zochten gedoseerd het doel van de gasten uit Noord-Holland. Dat werd na twintig minuten spelen beloond met een mooi doelpunt van Iede Nentjes. Toen Jan Ras er na een half uur ook nog 2-0 van maakte, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De bezoekers kwamen in de eerste helft tot welgeteld één schot richting het doel van Richard Strijker.

Na rust had Urk moeite om het ritme van de eerste helft terug te vinden. Na een uur spelen kwam de thuisploeg weer beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg een aantal goede kansen, maar wist pas een kwartier voor tijd de score uit te breiden door een doelpunt van Lucas Schraal. Het mooiste doelpunt viel echter twee minuten later. Het begon bij doelman Strijker en vijftien balcontacten later lag de bal in het doel van ODIN’59. De vierde goal werd gescoord door Klaas Romkes en is zeker het terugkijken waard.

Een welverdiende, maar ook broodnodige overwinning voor Urk, die hiermee weer wat zelfvertrouwen hebben kunnen tanken met het oog op de komende wedstrijden.

Scheidsrechter: J. Kuipers

Toeschouwers: 600

Scoreverloop: 19. Iede Nentjes 1-0, 32. Jan Ras 2-0, 75. Lucas Schraal 3-0, 77. Klaas Romkes 4-0

Gele kaart: 12. Seth Sarpong, 59. Jarmo Vrenegoor, 90. Patrick Boon (ODIN’59)

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Klaas Kramer, Iede den Dulk, Lubbert Post, Johannes Schrijver, Jan Ras, Riekelt Nentjes, Lucas Schraal (85. Fokke Willem Hoekstra), Pieter Brands (70. Klaas Romkes), Lucas Tol (80. Tim Ras)