Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Urk laat het lelijk afweten

Sport

Het is Urk niet gelukt de goede reeks na de winterstop een goed vervolg te geven. De belangrijke ontmoeting met Staphorst werd met 1-3 verloren.

De eerste helft wisten de bezoekers twee keer te profiteren van fouten bij Urk. Eerst ging doelman Strijker in de fout en vlak voor het rustsignaal werd halfslachtig optreden in de verdediging de gastheren opnieuw fataal. Het antwoord van de thuisploeg na de 0-1 kwam razendsnel door een doelpunt van Pieter Brands. 

Na de hervatting wist Staphorst heel snel op 1-3 te komen. Urk moest toen, vooral toen de wedstrijd vorderde steeds meer risco’s nemen en kregen de bezoekers diverse mogelijkheden om de ontmoeting in het slot te gooien. Omdat ze dat weigereden te doen bleef de thuisploeg in leven. Vooral in de slotfase kreeg urk diverse kansen, maar was doelman Zwinselman een grote sta-in-de-weg. 

Een gemiste kans voor de ploeg van trainer Wesselink om in rustiger vaarwater terecht te komen en zich in alle rust voor te bereiden op de komende reeks zware wedstrijden die op de rol staan met VVSB, Volendam en Genemuiden. 

Scheidsrechter: S. de Brito Roque

Toeschouwers: 900

Scoreverloop: 19. Damian Schra 0-1, 21. Pieter Brands 1-1, 44. Sil Bos 1-2, 47. Dirk Muis 1-3

Gele kaart: 31. Kjelt Engbers (Staphorst)

Opstelling: Richard Strijker, Iede den Dulk, Klaas Kramer (76. Lucas Nagel), Lubbert Post (58. Klaas Romkes), Jan Ras, Lucas Schraal, Iede Nentjes (76. Tim Ras), Pieter Brands (83. Maarten Verbaan), Lucas Tol, Johannes Schrijver, Riekelt Nentjes