Seacon/Orca’s spelen in Zaandam tegen Windmills

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s zijn bezig met een goede serie. Vanavond spelen de Urkers in Zaandam tegen Windmills en willen daar de vierde overwinning op rij pakken in de Derde Divisie.

De gastheren van Windmills begonnen het seizoen heel sterk met drie keer winst in de eerste vier wedstrijden. Drie Amsterdamse teams werden verslagen: Apollo (69-54), U.S. (57-56) en BV Amsterdam (78-74). Tussendoor werd er wel fors verloren van koploper MBCA (91-60) en als vijfde wedstrijd trof het Seacon/Orca’s in sporthal De Vlechttuinen. Toen hielden de Urkers de Zaandamse aanval meer dan keurig op afstand en versloegen de Zaandammers met 72-29.

Teleurstellend

De goede start kreeg echter geen goed vervolg voor de ploeg uit Zaandam. Behoudens een knappe overwinning op De Hoppers werd er heel veel verloren en staat de thuisploeg op dit moment op een teleurstellende tiende plaats op de ranglijst.

Het team van coach Langman was in de thuiswedstrijd compleet en bewees daarmee dus hoe goed het voor de dag kan komen. Na een slechte fase hebben de Urkers inmiddels de smaak te pakken en na drie overwinningen op rij is de ploeg vastbesloten de vierde achtereenvolgende tweepunter bij te schrijven. De Urker basketballers willen graag verder klimmen op de ranglijst dan de huidige gedeelde zesde plaats.

Enkelblessure

Of coach Arjan Langman een beroep kan doen op alle spelers is de vraag: ,,Een paar jongens kampen met een enkelblessure. Ze zijn op de weg terug en trainen ook al weer voorzichtig mee, maar of ze de intensiteit van een wedstrijd al aankunnen is nog maar de vraag. Daar zal ik dus voorzichtig mee om moeten gaan. Toch, als iedereen speelt zoals er wordt getraind, moeten we de club uit Zaandam aan de zegekar kunnen binden.”

De wedstrijd begint om 21.15 uur en zal gespeeld worden in sporthal Zaanstad-Zuid.