Oveon/Orca’s wil ongeslagen blijven

Sport

De basketbalsters van Oveon/Orca’s krijgen vanavond bezoek van BV Groningen. Een geduchte tegenstander, waartegen de Urkers eerder dit seizoen tot het uiterste moesten gaan om de overwinning mee naar huis te nemen.

Na twee ‘zuinige’ overwinningen op Utrecht Bull’s (64-61) en Utrecht Cangeroes (53-42) haalden de dames van Oveon/Orca’s afgelopen zaterdag weer ouderwets uit tegen BV Hoofddorp (84-38). Voor de Urkers was dat de veertiende competitiewedstrijd op rij die in winst werd omgezet. Een ongekende prestatie van het team van coach Erik Raterink, dat zich daarmee al zo goed als zeker heeft geplaatst voor het ‘toetje’ van de competitie; de Final Four.

Vandaag wacht op Urk de ontmoeting met BV Groningen. Een geduchte tegenstander, die het Orca’s de afgelopen jaren vaak lastig wist te maken. Dat was eerder dit seizoen tijdens de wedstrijd in Groningen niet anders. Na een uiterst fysieke wedstrijd, waarin maar liefst 49 persoonlijke fouten werden uitgedeeld, wisten de Urkers uiteindelijk met veel pijn en moeite een 68-74 overwinning uit het vuur te slepen.

De wedstrijd tegen BV Groningen wordt gespeeld in sporthal De Vlechttuinen en begint om 20.30 uur. De leiding is in handen van de heren Jager en Kuipers.