Zaalvoetballers op zoek naar punten

Sport

Voor de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof staat vandaag een uitwedstrijd te wachten tegen de reserves van FC Marlène. Een belangrijke ontmoeting, omdat de afstand met de degradatiezone steeds kleiner wordt voor de Urkers.

Na het 1-3 verlies in de thuiswedstrijd tegen PKC’83 zijn de ogen van het team van coach Herman Spel weer heel snel gericht op deze belangrijke ontmoeting. ZVV Urk/Bakkerij De Kof zag Drs. Vijfje afgelopen vrijdag winnen van Futsal Winsum (7-4), waardoor het gat met de Groningse studenten, die op de tiende plaats van de ranglijst van de Eerste Divisie staan (promotie-/degradatieplaats), nog maar één punt is.

De reserves van de bekende Eredivisionist uit Heerhugowaard kennen tot nu toe een prima seizoen. Met een gedeelde vierde plek op de ranglijst zijn de talenten van FC Marlène bijzonder sterk. Vorige week werd ZVV Zwaag met 3-4 verslagen. Eerder dit seizoen, op vrijdag 15 september 2023, wist ZVV Urk/Bakkerij De Kof in eigen huis niet te winnen van FC Marlène. De ploeg uit Noord-Holland was de Urkers met 1-3 de baas.
Met nog tien wedstrijden te gaan is er van paniek nog geen sprake bij de Urker zaalvoetballers. Een overwinning kan het team echter goed gebruiken. Niet alleen om daarmee revanche te nemen voor de thuisnederlaag tegen FC Marlène, maar nog meer om te zorgen dat de degradatiedruk bij andere teams blijft liggen.

De wedstrijd tegen FC Marlène staat onder leiding van de scheidsrechters G. Gils en A. Hadders en wordt gespeeld in Sporthal Waardegolf in Heerhugowaard. Aanvang 19.30 uur en de ontmoeting is live te volgen op X via @zvvurk.