Urk in Noordwijkerhout tegen VVSB

Sport

De voetballers van SV Urk staat vanmiddag de uitwedstrijd te wachten in Noordwijkerhout tegen VVSB. De gastheren bezetten de zevende plaats op de ranglijst van de Derde Divisie met vijf punten meer dan het elftal van Peter Wesselink, dat op de twaalfde stek bivakkeert.

De Urkers kunnen de komende drie weken flink aan de bak, omdat na de ontmoeting met VVSB wedstrijden wachten tegen de beide koplopers van de Derde Divisie A: Volendam en Genemuiden. Door de teleurstellende nederlaag twee weken geleden tegen Staphorst heeft Urk verzuimd om verder afstand te nemen van de degradatiezone. De voorsprong op de directe degradatieplaatsen is geruststellend, die op de PD-plaatsen is echter nog geen handvol punten. Het is dus zaak om de komende wedstrijden punten te blijven verzamelen om niet in de problemen te komen. Geen gemakkelijke opgave voor het elftal van trainer Wesselink. 

Tegenstander VVSB zal zich op eigen veld willen revancheren voor de thuisnederlaag tegen IJsselmeervogels (2-6) en het 1-0 verlies bij buurman Rijnvogels. Door deze nederlagen bevindt de ploeg uit Noordwijkerhout zich in een soort van ‘niemandsland’ op de ranglijst en zijn overwinningen nodig om weer enigszins een rol van betekenis te gaan spelen in het restant van dit seizoen.

Kansen

De heenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een puntendeling waarmee Urk de handen dicht mocht knijpen, omdat VVSB verzuimde om de talrijke kansen te benutten en doelman Auke Kaptijn met een aantal onwaarschijnlijke reddingen zijn team op de been hield.

Urk kan weer een beroep doen op aanvoerder Bennie Dunnink, die tegen Staphorst geschorst was. Lucas Nagel, die vlak voor de winterstop geblesseerd raakte, maakte twee weken geleden weer minuten en zal zeker weer deel uit maken van de wedstrijdselectie.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: L. Baars

Ass.scheidsrechters: 

R. Leenstra en D.N. van Grieken

Aanvang: 15.30 uur

Locatie: Sportpark De Boekhorst, Dr Schaepmanlaan 2, Noordwijkerhout