Urk krijgt koploper Volendam op bezoek

Sport

Na de verrassende overwinning tegen VVSB krijgt Urk vanmiddag de verrassende koploper van de Derde Divisie, Volendam, op bezoek. Opnieuw een zware ontmoeting voor de mannen van Peter Wesselink.

De doelstelling van de gasten was aan het begin van het seizoen niets meer en niets minder dan handhaving. Daarin is de ploeg van trainer Berry Smit, met nog twaalf wedstrijden voor de boeg, inmiddels ruimschoots geslaagd. 

Koploper

Heel stilletjes zijn de Volendammers de afgelopen periode opgeklommen tot de verrassende koploper van de Derde Divisie. De wijdbroeken kunnen vandaag de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Eén punt is voldoende om de tweede periodetitel in de wacht te slepen en daarmee verzekerd te zijn van PD-wedstrijden aan het eind van het seizoen voor een plaats in de Tweede Divisie.

Aansluiting

Voor Urk is de inzet van de ontmoeting tegen Volendam een stuk eenvoudiger. Een blik op het wedstrijdprogramma van vandaag leert dat een overwinning en de daarbij behorende drie punten verder afstand nemen betekent van de onderste regionen en dat er aansluiting wordt gevonden met de grote middenmoot. Met tien punten uit de vijf wedstrijden na de winterstop heeft het elftal van Peter Wesselink al vijf punten meer verzameld dan vorig seizoen na eveneens 22 wedstrijden. De Urkers zijn dus op de goede weg, maar zijn er nog lang niet. De onderlinge verschillen zijn heel erg klein in de Derde Divisie, waardoor een veilig lijkende plek op de ranglijst na twee nederlagen kan veranderen in een degradatieplaats.

Wedstrijdritme

Zoals het er nu uitziet, komt trainer Wesselink weer wat ruimer in zijn wisselmogelijkheden te zitten. Klaas Romkes trainde dinsdag weer volop mee met de groep, terwijl Lucas Nagel en Kelt Jager diezelfde avond wedstrijdritme opdeden in de oefenwedstrijd tussen de talenten van Urk en Genemuiden. Dick Hakvoort en Riekelt Jan Brands zijn nog steeds niet voldoende hersteld van hun blessure. Hun rentree laat nog wel even op zich wachten.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: M. Oosting

Ass.scheidsrechters: 

C.R. Veen en D.G.H. Snoeren

Aanvang: 15.00 uur