Uitwedstrijd Twenty Six en Visco

Sport

Na vier weken zonder competitiewedstrijden barst vandaag het dartgeweld weer los. In de Overgangsklasse van de Superleague spelen Twenty Six en Visco een uitwedstrijd tegen respectievelijk Vostars United in Enschede en SLT Die Gaststube in Joure.

De mannen van captain Dirk Schenk treffen in Vostars United de huidige nummer drie van de Overgangsklasse. De thuiswedstrijd, in oktober vorig jaar, leverde een 8-2 overwinning op voor de darters van Twenty Six. Die zullen zich daar echter niet op blindstaren, want de ploeg uit Enschede heeft na de nederlaag in de Dartarena op Urk geen enkele nederlaag meer hoeven slikken. 

Winst

Het Twentse team moet winnen, wil het uitzicht blijven houden op het kampioenschap. Een nederlaag betekent zo goed als zeker nog een jaar Overgangsklasse. Dat er gewonnen moet worden, geldt echter ook voor de Urkers van koploper Twenty Six. De voorsprong op achtervolger Die Gaststube is slechts een punt, terwijl Vostars United volgt op vier punten. Willen de dartmannen uit Urk alles in eigen hand houden, dan is een overwinning het enige dat telt.

Revanche

De manschappen van captain Meindert de Boer kunnen niet alleen zichzelf een goede dienst bewijzen, maar ook het team van Twenty Six. De darters van Visco komen namelijk uit tegen de nummer twee van de ranglijst, SLT Die Gaststube. In het Friese Joure zullen de mannen van Visco zich willen revancheren voor de 2-8 nederlaag die het eerder dit seizoen te verwerken kreeg van de gastheren. 

Zelfvertrouwen

De Urkers staan na een moeilijke aanpassingsperiode inmiddels op een veilige plaats op de ranglijst, maar kunnen elk punt gebruiken in de strijd tegen degradatie. De darters van Visco zullen echter veel zelfvertrouwen hebben geput uit het 5-5 gelijkspel dat behaald werd in de laatste wedstrijd tegen Twenty Six.

Zowel de wedstrijd in Enschede bij SV Vosta, als die in Joure in Restaurant Die Gaststube, begint vanmiddag om 13.00 uur.