Seacon/Orca’s gastheer van U.S.

Sport

U.S. uit Amsterdam is vanavond de tegenstander van Seacon/Orca’s. De mannen van coach Arjan Langman spelen een thuiswedstrijd.

De laatste wedstrijd op eigen bodem was begin februari tegen Racing Beverwijk. Na een leuke en gelijk opgaande ontmoeting wisten de Urkers met 64-51 aan het langste eind te trekken.

De studentenploeg uit Amsterdam staat op de negende plaats van de ranglijst in de Derde Divisie, vlak onder Orca’s. De achterstand bedraagt twee punten, maar dat met een wedstrijd minder gespeeld. 

Gelijkwaardig

Een gelijkwaardige tegenstander derhalve en dat bewezen de Amsterdammers in de heenwedstrijd. Met een klein verschil (62-59) won U.S. het duel in de slotminuut, nadat Seacon/Orca’s bijna de hele wedstrijd op voorsprong had gestaan. De bezoekers hebben een degelijke ploeg die vrij constant presteert.

,,Dat zure gevoel van de uitwedstrijd moeten we nu herstellen”, zegt coach Arjan Langman. ,,We zijn weer een paar maanden verder en hebben in de tussentijd heel veel geleerd en meegemaakt. We staan momenteel op een te lage plaats op de ranglijst voor wat betreft ons kunnen. Als we de energie die we op trainen leveren ook allemaal om kunnen zetten in wedstrijdenergie dan moeten we U.S. kunnen verslaan.”

De selectie van coach Langman lijkt weer compleet. Mannen als Rick van Eerde, Niels ten Napel en Jan Hakvoort zijn allen weer dusdanig hersteld van een enkelblessure zodat ze weer volop mee kunnen doen. Twijfelgevallen zijn Klaas Hakvoort die vandaag pas laat terugkomt van een zakenreis en Klaas Hoorn die kampte met een ontstoken oog, maar zoals het er nu uitziet kan hij weer aanhaken.

De wedstrijd in sporthal de Vlechttuinen begint om 21.00 uur.