ZVV Urk wil zich snel veilig spelen

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen vanavond een uitwedstrijd. Tegenstander is ZVV Zwaag uit de gelijknamige plaats in Noord-Holland.

Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst. De gastheren bezetten de negende stek met vijftien punten uit veertien wedstrijden. De Urkers hebben in evenveel wedstrijden zeventien punten verzameld, waarmee de achtste plaats wordt ingenomen. Zowel Urk als Zwaag zijn nog binnen bereik van Drs Vijfje. De Groningse studenten staan met twaalf punten op een tiende plek en dat betekent aan het eind van het seizoen het spelen van PD-wedstrijden.

Handhaving

Zowel ZVV Zwaag als ZVV Urk kunnen vanavond goede zaken doen met betrekking tot rechtstreekse handhaving in de Eerste Divisie. Het team van coach Herman Spel is dan ook vastbesloten om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en een overwinning tegen ZVV Zwaag zal een reuzenstap in de goede richting betekenen. Uiteraard zal ook de thuisploeg met diezelfde insteek aan de ontmoeting met De Kof beginnen. Ingredi├źnten genoeg voor een spannende wedstrijd.


Op 13 oktober vorig jaar wist De Kof in sporthal De Schelp met 8-3 te winnen van Zwaag. Na een 5-0 ruststand deden de Urkers het in de tweede helft rustiger aan, waardoor de eindstand iets dragelijker werd voor ZVV Zwaag.

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Zwaag, Munnikenwoud 1 in Zwaag en staat onder leiding van de officials Atema en Wiedijk, die om 20.30 uur het duel in gang zullen zetten. De wedstrijd is live te volgen via X: @zvvurk.