Jarno van Essen ziet hoe doelman Pepijn Vonk de bal net over de lat weet te tikken.
Jarno van Essen ziet hoe doelman Pepijn Vonk de bal net over de lat weet te tikken. Foto: Het Urkerland
Voetbal: Derde Divisie A

Urk voelt zich benadeeld door arbitrage

Sport

Lang leek de wedstrijd tussen Urk en het bezoekende Hercules uit Utrecht uit te draaien op een 1-1 gelijkspel, tot de gasten in de laatste minuten van de wedstrijd via een discutabele arbitrale beslissing alsnog de winnende treffer wisten te maken.

Tijdens de eerste helft was Urk heer en meester. Er werd geduldig opgebouwd door het elftal van Peter Wesselink dat echter niet tot heel veel kansen wist te komen. Hercules stelde daar helemaal niets tegen over.

In het tweede gedeelte was Hercules de bovenliggende ploeg. De ploeg speelde directer en wist een aantal goede kansen bij elkaar te spelen. De Utrechtenaren kwamen door ingrijpen van de assistent-scheidsrechter op voorsprong. De man aan de zijlijn besliste dat na een corner de bal volledig over de doellijn van de Urkers was geweest. Urk kwam razendsnel op gelijke hoogte toen Jarno van Essen het overzicht behield en Riekelt Nentjes de gelegenheid gaf de gelijkmaker binnen te schieten. Daarna bleef de 1-1 stand tot aan de negentigste minuut op het scorebord staan. Scheidsrechter Verhoeve zag geen overtreding in een actie van Riekelt Nentjes, maar na overleg met zijn assistent kende hij een vrije trap toe, die binnengeschoten werd door Jordi Paulina. 

Een uiterst zure nederlaag voor Urk, dat zich na afloop terecht benadeelt voelde door de arbitrage.

Scheidsrechter: G.T.A. Verhoeve

Toeschouwers: 1.000

Scoreverloop: 60. Oussama Lahri 0-1, 63. Riekelt Nentjes 1-1, 90. Jordi Paulina 1-2

Gele kaart: 43. Bennie Dunnink (Urk), 90. Jordi Paulina (Hercules)

Opstelling Urk: Richard Strijker, Tim Ras, Iede den Dulk, Lubbert Post (65. Lucas Nagel), Lucas Schraal (19. Fokke Willem Hoekstra (65. Andreas Gnodde)), Iede Nentjes, Bennie Dunnink, Lucas Tol, Johannes Schrijver, Riekelt Nentjes, Jarno van Essen