Aangeslagen Hoogeveen tegenstander Urk

Sport

Weet Urk vanmiddag met een overwinning op Hoogeveen de magische veertigpuntengrens te bereiken? Volgens de kenners het puntenaantal dat minimaal nodig is om handhaving te realiseren in de Derde Divisie. Of het ook dit seizoen genoeg is, is maar zeer de vraag, gezien de onderlinge verschillen.

Vorig seizoen was 39 punten voldoende voor Urk om één wedstrijd voor het einde van de competitie het verblijf in de Derde Divisie met een jaar te verlengen. Vandaag kan Urk bij een overwinning op Hoogeveen de magische grens van veertig punten bereiken, maar het is maar zeer de vraag of dat dit seizoen voldoende zal blijken te zijn voor handhaving. Daarvoor zijn de verschillen tussen de ploegen op de ranglijst vanaf plaats zeven nog te gering. Naar verwachting is een puntentotaal van 43 of 44 uiteindelijk genoeg om nog een jaar voetballen in de Derde Divisie veilig te stellen. 

Tegenstander Hoogeveen heeft de laatste twee wedstrijden flinke nederlagen te verwerken gekregen. De uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels ging met 7-1 verloren, terwijl het vorige week op eigen veld kansloos met 0-5 ten onder ging tegen Rijnvogels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van trainer Stef Lamberink aangeslagen oogt met de beslissende fase van de competitie voor de boeg. Een fase waarin de Hoogeveners naarstig op zoek zullen moeten naar punten om PD-wedstrijden te ontlopen.

Reuzenstap

De ploeg van trainer Peter Wesselink kan een reuzenstap zetten richting de doelstelling van handhaving. Daarvoor is wel een overwinning nodig. Sinds het trainingskamp in Valencia hebben de Urkers uit negen wedstrijden zeventien punten weten te verzamelen. De spelersgroep is er alles aan gelegen om het totaal uit te breiden met drie punten. De opstelling van Urk zal naar verwachting weinig afwijken van de basiself die vorige week zaterdag met 1-2 wist te winnen van Kampong. Lucas Schraal lijkt weer hersteld van zijn kuitblessure die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen Hercules.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: J.G. Ordelmans

Ass.scheidsrechters: 

R. Westenberg en L. Vos

Aanvang: 15.00 uur