Afbeelding
Het Urkerland

Woensdag eerste GBU Windmolenloop

Sport

De eerste GBU Windmolenloop staat weer op het programma. Morgen, woensdag 15 mei, is de start van de 8,5 kilometer lange hardloopwedstrijd.

De lopers starten zoals gebruikelijk om 19.00 uur bij Ons Sporthuis. Daar kan vanaf 18.15 uur ook worden inschreven. Kosten twee euro. De Windmolenloop is er voor iedere loper. Iedereen is welkom en kan genieten van het mooie parcours en de gezellige sfeer. 

De andere GBU Windmolenlopen zijn op 12 juni, 17 juli en 4 september. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet in ieder geval aan drie van de vier lopen worden deelgenomen. Er is een klassement voor senioren en Masters 50+, maar vanaf dit jaar is er ook een klassement voor 40+ en 60+ voor zowel vrouwen als mannen. In totaal zijn er vanaf dit jaar dus acht klassementen.

Na de start wordt de rotonde gebruik gemaakt van de nieuwe oversteek. Daarna gaan de lopers richting de camping om via de Westermeerweg, het Schapenpad en de dijk weer terug te keren. Een afstand van in totaal 8,5 kilometer.