Afbeelding

Zomereditie SCAB Skoel over creativiteit

Cultuur

Over de kracht van creativiteit gaat het vanavond bij SCAB Skoel in de bibliotheek. Te gast zijn kunstenares Stieneke Oeverbeek, oud Berechja-docent Sietsche van Gosliga en Remko Willems van Cultuureducatie Flevoland. De column wordt verzorgd door Marjanne Foppen en muzikale inbreng is er van Or Dan. 

Stieneke Oeverbeek is bij velen bekend als de creatieve kracht achter Plein 1890, kunstwerkplaats en atelier in één. Creativiteit is voor Oeverbeek de essentie van haar dagelijks werk. Veel Urker scholieren koesteren warme herinneringen aan oud Berechja-docent Sietsche van Gosliga. Ze gaf decennialang textiele werkvormen en biologie. Ze zag generaties Urker jongeren voorbijkomen en bemerkte hoe verschillend er met creativiteit werd omgegaan. Een unieke kijk op creativiteit komt er van Remko Willems. Als programmamanager bij FleCk/Kunstlink Flevoland heeft hij als doel om te raken met kunst en cultuur. Willems deed ervaring op in de journalistiek, theater en kleinkunst, en was zelfs een periode artiest. Marjanne Foppen is historica, zelfstandig ondernemer en gemeenteraadslid en gaat in haar column in op de waarde van creativiteit. Nieuw en jong muzikaal talent verzorgt dit keer de muziek: de band Or Dan staat op het podium. Ook is er een hapje en drankje. 

Kaarten (5 euro, 3 euro voor Bibliotheek- en Scab-leden) zijn te krijgen bij de balie en via flevomeerbibliotheek.nl. De zaal gaat om 19.15 uur open, SCAB Skoel start om 19.30 uur.