Afbeelding

Showband presenteert nieuwe show

Cultuur

Het Jachthoornkorps van Showband Urk doet zaterdag 23 juli mee aan het Wereld Muziek Concours, hét wereldkampioenschap van de showmuziek. In deze internationaal toonaangevende competitie meet de Urker Showband, onder het oog van een deskundige jury, haar krachten met nationale en internationale muziekkorpsen.

In 2017 deed Showband Urk voor het eerst mee en behaalde toen boven verwachting een mooie tweede plaats in een sterk deelnemersveld. Op 23 juli reist het korps af naar Kerkrade in Limburg om in het voetbalstadion van Roda JC hun nieuwe show, genaamd ‘We Will Survive’ op te voeren. De afgelopen maanden is er intensief geoefend en de laatste puntjes worden nu op de i gezet. Op vrijdag 22 juli voert het Jachthoornkorps haar nieuwe show uit voor de Urker bevolking. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze uitzwaaiperformance bij te wonen en Showband Urk aan te moedigen op het hoofdveld van het sportpark van SV Urk. De uitvoering begint om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 20.30 uur. Toegang is gratis. 

Voor wie live wil meekijken met de uitvoering op het WMC is dat mogelijk. Het Jachthoornkorps treedt op zaterdag 23 juli op om 16.10 uur. De link naar de officiële livestream van het WMC wordt op Instagram (@showbandurk) en Facebook (Showband Urk) gedeeld.