Afbeelding

Dialectband Leuster werkt aan nieuwe cd

Cultuur

De mannen van de immer populaire band Leuster hebben de wat stille coronaperiode benut om nieuwe Urker liedjes te schrijven. ,,Liedjes met een lach en een traan’’, aldus Fokke Hoekstra van Leuster. 

,,Vroeger financierden we de studiokosten met de verkoop van meer dan 2.000 cd’s, maar zo werkt het niet meer. Veel mensen hebben geen cd-speler meer in huis en de opbrengsten via diensten als Spotify stellen financieel gezien weinig voor. Daarom hebben we besloten om een crowdfunding-campagne te starten om een deel van de opnamekosten te kunnen betalen. We hopen echt dat Urk ons cd-project met een donatie wil steunen, want alleen uit de verkoop van cd’s kunnen we de studiokosten niet betalen.’’ Als tegenprestatie wil Leuster 20 donateurs (via loting) twee VIP-kaarten verstrekken voor een privéconcert en mogen 5 donateurs een keer meekijken hoe de opnames plaatsvinden in een professionele studio in Zeewolde. Meer informatie: leuster.nl.

Leuster wil ook andere muzikanten stimuleren om in de Urker taol te gaan zingen en zelf liedjes te schrijven. Dat doet de band onder andere door op donderdagavond 1 december de workshop ‘Hoe schrijf je Urker liedjes’ te geven. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@leuster.nl. Op vrijdagavond 2 december organiseert Leuster een jamsessie. ,,Speel je een muziekinstrument of wil je met een liveband een keer Urker liedjes zingen, dan kan dat. Jong en oud is welkom.’’ De ‘jamsessie’ vindt plaats aan het Marsdiep 16C. Ook hiervoor is aanmelding via info@leuster.nl nodig.