Bewoners Talma breien voor Stichting Weerstand

Liefdadigheid

De bewoners van afdeling 2 van Talma Haven hebben de afgelopen tijd dekens voor Stichting Weerstand Hulp aan de Naaste gebreid. Vorige week woensdag kwamen Klaas en Johannes Weerstand van de stichting persoonlijk de dekens ophalen.Petra Kalter van Talma Haven vertelt: ,,Zo’n zes tot acht bewoners waren bezig met breien, en we wilden de dekens aan een goed doel schenken. We kwamen uit op Stichting Weerstand. Twee boodschappentassen vol met dekens zijn er gebreid.’’ Veel ouderen op de afdeling hebben dementie en in coronatijd is het idee ontstaan een activiteit te ondernemen. De meesten breidden en één iemand haakte de randjes eromheen. Petra: ,,De dames zijn trots op hun werk!’’


Dekens via de post


Johannes Weerstand van de stichting licht toe: ,,De dekens sturen we naar Oekraïne en Kazachstan; daar lopen enkele projecten die we ondersteunen. Tegenwoordig kunnen we alleen nog maar via de post versturen, omdat Oekraïne de hulp heeft tegengehouden. Kleding nemen we hierdoor niet meer aan. Elke maand gaan er al pakketten naartoe. Het hoofd van het kindertehuis verdeelt ze onder de armen; een keer per twee weken is er een middag om kleding af te halen.


Houtpakketten


Elk jaar heeft Stichting Weerstand Hulp aan de Naaste een kerstactie. Dit jaar staat de actie in het teken van het voorzien van de allerarmsten in het dagelijks brood. ,,Om eten te kunnen koken hebben ze vuur nodig, en in de landen waar we hulp verlenen wordt dat nog gewoon met hout gedaan. Bovendien geeft vuur ze warmte tegen de vrieskou - tot wel -40 graden Celsius - in Oekraïne en Kazachstan en tegen natheid en vocht vanwege de moessonregen in India.’’


De stichting roept op om de actie te steunen, zodat ze zoveel mogelijk gezinnen een houtpakket kunnen leveren: één houtpakket 10 euro; één voedselpakket (basis) 10 euro; één voedselpakket (groot/gezin) 15 euro; één (kinder)bijbel in eigen taal 5 euro.


,,We hopen dat deze actie ook weer een succes mag worden en we vele verre naasten kunnen voeden en warm houden.’’ Een gift kan overgemaakt worden op NL97 ABNA 0102 6565 33 t.n.v. ‘Weerstand Hulp aan de Naaste’.