Louwe Brands, met links dochter Jeannette en rechts zijn vrouw Jacqueline. Voor hem, vanaf links jongste zoon Louwe, zoon Pieter en dochter Claudia.
Louwe Brands, met links dochter Jeannette en rechts zijn vrouw Jacqueline. Voor hem, vanaf links jongste zoon Louwe, zoon Pieter en dochter Claudia.

Stichting Tesla wensrit bezorgt Louwe Brands een onvergetelijke ochtend

Liefdadigheid

De ernstig zieke Louwe Brands (45) werd zaterdag samen met zijn gezin verrast door de Stichting Tesla wensrit.

Bijna vijf maanden geleden kreeg Louwe de diagnose nierkanker. Tijdens een operatie werd de aangetaste nier verwijderd en leek alles goed te zijn. Begin september kreeg Louwe echter te horen dat er uitzaaiingen waren en dat de artsen niets meer voor hem konden betekenen. 

Een keiharde klap voor deze jonge en levenslustige Urker en zijn gezin. Op dit moment is Louwe een traject begonnen met een hopelijk levensverlengende immuuntherapie. Een behandeling die er wel voor zorgt dat hij goede maar ook lichamelijk mindere dagen heeft.

Zaterdag was gelukkig een goede dag, want er stond hem en zijn gezin een grote verrassing te wachten. Lummie Ras-Brands, een zus van Louwe, wist van zijn voorliefde voor het automerk Tesla. Na wat rondvragen op Urk, kwam zij in contact met de Stichting Tesla wensrit. De vrijwilligers van deze stichting organiseren geheel belangeloos activiteiten om een zieke een prachtige dag te bezorgen. In korte tijd kon er dan ook snel iets geregeld worden en kwamen er zaterdagochtend, vanuit het hele land, maar liefst dertig Tesla’s de parkeerplaats vlak voor het huis van Louwe aan de Heerenkamp oprijden. De catering, koffie, koek en heerlijke hapjes, waren belangeloos beschikbaar gesteld door Northseafood, Neerlandia, Brands Fish en Octopus.

Ruim twee uur lang konden alle auto’s bekeken worden, en natuurlijk werd er ook een stukje in gereden. Toen er bij het afscheid nog een groot aantal cadeaus aan het gezin werd overhandigd, kon de dag helemaal niet meer stuk. In de wetenschap dat Louwe en zijn gezin een onvergetelijke ochtend hadden beleefd, reden de vrijwilligers van de stichting weer richting huis.