Afbeelding

Zaterdag Mbuma-zendingsdag in de Jachin-Boazkerk; welkom!

Liefdadigheid

Het plaatselijke comité van de Mbuma-zending houdt zaterdag weer haar jaarlijkse zendingsdag in en rond de Jachin Boazkerk. De aanvang is tien uur ‘s morgens, het middagprogramma vangt om 14.00 uur aan. Tijdens de pauze is er allerhande lekkers te koop; de opbrengst van de verkopingen gaat naar de Mbuma-zending. 

Diverse predikanten verlenen hun medewerking aan de Mbuma-zendingsdag. ‘s Morgens spreken dominee D.E. van de Kieft - plaatselijk predikant van de Menorahkerk - en dominee A. Verschuure - predikant van de Ger. Gem. in Genemuiden. 

In het middagprogramma, dat om 14.00 uur aanvangt, spreekt dominee D.C. Flapper - predikant van de Oud. Ger. Gem. in Ede - en daarna verzorgt plaatsgenoot Jelle Kaptijn een vertelling voor de jeugd. Dominee Th. L. Zwartbol - predikant van de Jachin Boazkerk - sluit de zendingsdag af. 

Pauzeprogramma

Natuurlijk is er een - smakelijk - pauzeprogramma ingericht van 12.00 tot 14.00 uur.  Er is dan de gelegenheid om in de zaal van de kerk eigen meegebrachte etenswaren te nuttigen, maar er is ook volop vers gebakken kibbeling verkrijgbaar. De vis is afkomstig van Kramer Vis en Bakkerij Maxima staat weer garant voor haar bekende slaatjes en pompadourtjes. Verder is er een boekenstand - 100 procent ten bate van de zending - ingericht en is er onder andere speelgoed te koop. Bij boekenstand ‘het Boekenhoekje’ uit Capelle aan de IJssel is er voor iedere bezoeker aan de kraam een leuke attentie verkrijgbaar.

Over de Mbuma-zending

De Mbuma-Zending gaat uit van de Free Presbyterian Church of Scotland (in samenwerking met de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Hersteld Hervormde Kerk), dat al honderd jaar zendingswerk verricht in het plaatsje Mbuma in Zimbabwe en wordt gesteund door de Nederlandse stichting Mbuma. Het betreft voornamelijk zendingswerk op het gebied van geestelijke toerusting en medische ondersteuning. Er zijn zendingsposten, scholen, een kindertehuis, een ziekenhuis en een middelbare school opgezet. Daarnaast bedrijft men zending in Kenia.

,,Iedereen wordt hartelijk uitgenodigd om deze zendingsdag bij te wonen. Zowel jongeren als ouderen zijn hartelijk welkom.’’

Wie niet in de gelegenheid is om de zendingsdag bij te wonen, en toch het zendingswerk wil ondersteunen, kan een gift overmaken op bankrekeningnummer: NL 29 RABO 034 65 26 019.