Afbeelding

Geert Jonkers terug bij SV Urk na Cambuur

Algemeen

Geert Jonkers' avontuur bij SC Cambuur zit erop. Drie jaar lang reisde hij zes dagen in de week naar Leeuwarden om te trainen, te voetballen en naar school te gaan. Twee weken geleden werd de overeenkomst met SC Cambuur beëindigd en besloot hij terug te keren naar SV Urk.

De plaatselijke voetbalclub heeft inmiddels een gesprek met de zeventienjarige voetballer gehad. Er is gesproken over zijn toekomstplannen en wat hij voor SV Urk kan betekenen. In eerste instantie sluit hij aan bij JO-19 en heeft hij de eerste trainingen inmiddels achter de rug. ,,Pittig, even wennen na een periode waarin er geen sprake van een groepstraining bij SC Cambuur was. Vorige week heb ik een laatste training bij de ploeg uit Leeuwarden gehad en afscheid genomen van mijn medespelers."

Geert Jonkers heeft beslist geen spijt van zijn beslissing om voor SC Cambuur te gaan spelen: ,,Ik heb er veel geleerd. De trainingen waren intensiever dan dat ik op Urk gewend was. De trainingsstof was ook anders, veel breder. Ik heb in de afgelopen seizoenen heel vaak een basisplaats gehad en ben ook aanvoerder geweest."