Afbeelding
Foto:

Kerkbouw Zeeheldenwijk onzeker

Algemeen

Het is nog allerminst zeker of in de nieuwe Zeeheldenwijk een kerkgebouw komt. In de plannen staat de mogelijkheid aangegeven voor het centrumgebied van die wijk, maar er is nog geen kerkelijke gemeente die de knoop heeft doorgehakt.

Als er een kerk mocht komen, dan is Volle Evangelie Gemeente Morgenster een serieuze kandidaat. Vertegenwoordigers van die kerk hebben onlangs nog gesproken met de gemeente. ,,Een nieuwe kerk bouwen in de Zeeheldenwijk is een optie”, zegt voorzitter Auke Hoefnagel. ,,Maar geen optie die op papier is vastgelegd. We zitten echt nog in de prefase.”

Bij de Morgenster is de kerkzaal qua capaciteit uit zijn jasje aan het groeien. Daarnaast heeft het voormalige bejaardenhuis, waarin de gemeente zit, zijn onderhoud nodig. Hoefnagel: ,,Maar ook het beleggen van dubbele diensten en het uitbreiden van de kerkzaal zijn opties die op tafel liggen. Daar komt bij dat ons pand degelijk gebouwd is en nog wel even meekan.”

De huidige locatie kan bij herontwikkeling voor woningbouw een goede prijs opbrengen. Maar voor de Morgenster is alleen een goede huisvesting voor de gemeente leidend, verklaart Hoefnagel.

Ook de Reformatorische Baptisten denken over een eventuele verhuizing in de toekomst. ,,Maar dat is wel langetermijnvisie, voor over vijf tot tien jaar misschien. We hebben het nu nog prima in De Schelp, maar denken over een multifunctionele plek, waar we in de toekomst naast onze diensten ook de clubs, bidstonden en vergaderingen kunnen houden. Ik denk dat er dit jaar weer een bouwcommissie komt die gaat nadenken over mogelijke andere locaties, die we dan het liefst delen met een of meer andere partijen.” De gemeente heeft zo’n tachtig leden en rond de 200 kerkgangers.