Afbeelding

CU Flevoland trekt aan de bel over buslijn 149

Algemeen

De 19-jarige Willemijn de Boer, dochter van Peter en Jacoba de Boer, zette onlangs een petitie op touw over de gewijzigde dienstregeling van buslijn 149, die van Urk naar de Domineesweg rijdt. Vorige week stelde ChristenUnie Flevoland samen met CDA, SGP, SP, D66, GL, PVV en PvdD schriftelijke vragen over de situatie.

Willemijn studeert in Amsterdam, en moet daarvoor eerst naar Lelystad reizen, om daar op de trein te stappen. ,,Er reed altijd busje naar de Domineesweg, maar de dienstregeling is eind december gewijzigd’’, vertelt Willemijn. ,,Ik heb een paar maanden geklaagd. Een buschauffeur gaf het advies om naar de gemeente te stappen.’’ Uiteindelijk belt Willemijn met de Provincie. De Statengriffie biedt hulp hoe ze deze situatie onder de aandacht kan brengen. ,,Ik ben de petitie gestart en heb het naar de krant gestuurd.’’ Vanaf dan begint de bal te rollen.

,,Ik ben kort geleden door Provinciale Statenlid Bryant Heng van de ChristenUnie benaderd. Hij vindt het belangrijk dat Urk goed bereikbaar is. De CU heeft vorige week samen met de partijen CDA, SGP, SP, D66, GL, PVV en PvdD schriftelijke vragen gesteld aan het college.’’ Wat is de volgende stap? ,,Mijn petitie is beëindigd en dien ik in bij de Staten. Via twee kanten loopt er dus iets. De petitie heeft 175 handtekening opgeleverd, dus het komt op de agenda. Daar komt bij dat ik persoonlijk mag inspreken. Ik hoop snel iets te horen. In december 2023 komt er een directe buslijn van Urk naar Lelystad, maar tot die tijd moet Urk ook goed bereikbaar zijn.’’