Afbeelding

Drietal lang vast in Ankerlichtlift

Algemeen

Bewoonster Annie Post (79) heeft zaterdag voor de derde keer lange tijd vastgezeten in een lift in Het Ankerlicht. De brandweer moest haar, en haar gasten (broer Reint en schoonzus Gerda Sagel (78)) uiteindelijk bevrijden.

Het ging mis toen de drie rond half één op weg gingen om een visje te eten in het dorp. De lift bleef tussen twee verdiepingen vastzitten. De liftmonteur moest van ver komen, zodat na een halfuur het tweede nummer gebeld werd, van het lokale bedrijf Hoekstra. Een monteur daarvan was snel ter plaatse, maar slaagde er dit keer niet in de lift aan de praat te krijgen. Na drie kwartier wachten in een steeds benauwdere lift werd de brandweer gebeld. Die haalde het drietal met behulp van een trap uit de lift. De monteur arriveerde 75 minuten na de melding.

Annie zat tweemaal eerder vast in deze lift, die daarna vervangen werd door het huidige model. De glazen lift, verderop in het complex, zorgde voorheen ook voor veel storingen en werd eveneens vervangen. Volgens Harmen van Laar van Patrimonium doet de lift die nu vastliep het normaal gesproken prima: ,,Deze lift heeft de afgelopen maanden geen noemenswaardige storingen gehad. Maar net als met auto’s kun je wel eens stil komen te staan, ook als het een dure auto is. We zien dit als een incident.”

Omdat monteurs soms van ver moeten komen, adviseert Van Laar om in elk geval ook meteen met Hoekstra te bellen. ,,Dit bedrijf slaagt er meestal in om de storing snel op te lossen.”