Kinderkoor De Blijde Stem, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert.
Kinderkoor De Blijde Stem, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert.

Kinderkoor De Blijde Stem 25 jaar

Algemeen

Kinderkoor De Blijde Stem bestaat 25 jaar. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een groots en feestelijk jubileumconcert in de Rehobothkerk op zaterdag 19 november om 19.30 uur.

Op 16 november 1997 werd het koor opgericht door Minne Veldman, toen 17 jaar. Hij werd toen dirigent van het koor en is dat nu nog steeds. De Blijde Stem was zijn eerste koor. Het koor is dus niet de enige jubilaris, want Minne Veldman viert zijn 25-jarig jubileum als koordirigent. Door de jaren heen heeft hij allerlei koren gedirigeerd. Momenteel is hij naast het kinderkoor ook dirigent van twee mannenkoren in Hardenberg en Drachten en twee gemengde koren in IJsselmuiden en Nieuwleusen.

De eerste repetities van De Blijde Stem werden gehouden op zondag na de morgendienst. De eerste paar maanden zongen er alleen kinderen mee die lid waren van de Rehobothkerk. Toen de repetities verhuisden naar de vrijdagavond kwam daar al gauw verandering in. Uit alle kerken en scholen en buurten van Urk zongen kinderen mee. Tegenwoordig repeteert het koor op woensdagmiddag van 14.00 tot 14.45 uur, nog steeds in de Rehobothkerk.

Lees het hele artikel in Het Urkerland van 14 november.