Patrimonium-directeur Johan Oosterhoff (links) en wethouder Willem Foppen vierden deze week de officiële overhandiging van de vergunning.
Patrimonium-directeur Johan Oosterhoff (links) en wethouder Willem Foppen vierden deze week de officiële overhandiging van de vergunning.

Huurkoopwoningen Zeeheldenwijk

Algemeen

Christelijke Woonstichting Patrimonium gaat 37 sociale huurwoningen en 19 huurkoopwoningen bouwen in de Zeeheldenwijk. De omgevingsvergunning om dat mogelijk te maken is daarvoor door de gemeente verleend en dat leverde blije gezichten op. 

De woningen zijn onderdeel van de eerste fase van de Zeeheldenwijk. Eerder dit jaar kocht de woningcorporatie de grond al van de gemeente. Door het verlenen van de omgevingsvergunning staan alle seinen op groen voor de start van de bouw. De woningcorporatie bouwt 37 sociale huurwoningen en 19 huurkoopwoningen, alle rijwoningen. Bij huurkoop huurt de bewoner eerst de woning. Na vijf jaar kan de bewoner beslissen de woning te kopen. 

Wethouder Willem Foppen is blij met de inzet van de woonstichting: ,,Ik wil Christelijke Woonstichting Patrimonium bedanken voor het harde werk dat zij de afgelopen tijd geleverd hebben. De woningen zijn prachtig: modern en duurzaam. Ik ben blij dat we op deze manier meer Urkers blij kunnen maken met een mooie woning.’’

Patrimonium wijst de woningen zelf toe aan huurders. Johan Oosterhoff, directeur van Patrimonium, vertelt daarover: ,,Patrimonium is blij met deze uitbreiding van ons woningbezit, want de druk op de sociale huurmarkt is op dit moment ook op Urk erg groot. Nu we de vergunning hebben, starten we het aanbestedingstraject waarbij we op zoek gaan naar een partner die de woning bouwt. Onze woningen zijn verspreid over de eerste fase van de Zeeheldenwijk, waardoor we de bouw gefaseerd uitvoeren. Het proces van woningtoewijzing en -verhuur volgt de bouwplanning. Het duurt dus nog even voordat we meer informatie kunnen geven over de verhuur van deze woningen.’’