Afbeelding
Foto: Jeffrey Korte

Zware aanrijding op de Domineesweg, Jelline: ‘Dave reed sowieso niet te hard’

Algemeen

Bij een frontale aanrijding op de Domineesweg zijn zaterdagochtend rond half elf vier gewonden gevallen. Dave de Boer (22) uit Tollebeek kwam, samen met zijn 22-jarige bijrijder uit Elburg, vanuit de richting van Urk en raakte in de bocht bij de visafslag plotseling de macht over het stuur kwijt. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en knalde daar op een auto met twee mannen uit Nijverdal (64 en 73 jaar oud). De schade aan beide auto’s was enorm. De hulpverlening werd meteen groot opgezet, met vier ambulances, meerdere brandweerwagens en twee traumahelikopters.

De Boer reed in een McLaren 720S. Echtgenote Jelline Brands zegt: ,,Toen we die kochten, kregen we er vaardigheidstrainingen bij aangeboden. Die zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden om goed met deze auto te leren rijden. Dave heeft er twee of drie gedaan en reed met deze auto ook op het circuit. Het is er helemaal verzot op en hij heeft er dus ook ervaring mee.”

Het is dan ook een raadsel wat er is gebeurd. Jelline: ,,De praatjes dat Dave veel te hard heeft gereden, kloppen in elk geval niet. Er reden auto’s voor hem, dus dat kon helemaal niet. Hij schat zelf dat hij 70 of 80 reed. Plotseling was de controle weg en begon de auto te glijden. Hij kwam op de andere weghelft terecht, waar hij op een andere auto botste. Het ging zo snel dat de tegenliggers het helemaal niet zagen aankomen.”

Dave raakte vooral zwaar gewond aan zijn benen. In Zwolle werd hij geopereerd; de revalidatie zal nog een behoorlijke tijd in beslag nemen, verwacht Jelline. Dave reed zaterdag samen met een jongen uit Elburg. Jelline: ,,Dat is een collega van mijn vader. Hij is automonteur en hij had gevraagd of hij een keer mee mocht rijden. Ook hij is geopereerd, ligt nog in het ziekenhuis en heeft veel pijn.”

De Domineesweg was na het ongeval urenlang afgesloten vanwege een uitgebreid onderzoek door de politie. De uitslag daarvan laat nog enige tijd op zich wachten.

De twee mannen uit Nijverdal waren op weg naar Urk. De bijrijder kwam er van de vier betrokkenen relatief gezien het beste af. Hij ligt niet meer in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto raakte ernstig gewond en moest door brandweerlieden bevrijd worden uit de auto. Hoe het nu met hem is, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen: ,,Maar van een collega ter plaatse begreep ik dat het een wonder is dat er geen doden zijn gevallen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding