Afbeelding

Grote Verkeersquiz gewonnen door Djula Bakker en Elize van Haaften: door naar provinciale finale

Algemeen

Maandagmorgen namen elf Urker scholen deel aan de Grote Verkeersquiz. De Harmpje Visserschool en de Groen van Prinstererschool gaan morgen (donderdag) naar Lelystad voor de provinciale finale.

De eerste vijf scholen namen het tegen elkaar op in drie rondes, waarna de volgende zes scholen aan de beurt waren. Van iedere school stonden er twee afgevaardigden op het podium om pijlsnel verkeerssituaties in zich op te nemen en de bijbehorende vraag te beantwoorden. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Geconcentreerd zijn de leerlingen bezig te bedenken wat het juiste antwoord is.

Spanning onder het publiek

De spanning in de donkere zaal in De Koningshof was voelbaar: bij elk juist antwoord ging in de zaal een luid gejuich op. Nóg spannender werd het tijdens de finale, waar de Groen van Prinsterer, Harmpje Visser, Johannes Calvijn, De Vuurbaak, Frits Bode en E. du Marchie van Voorthuysenschool streden om de eerste en tweede plaats. 

De uitslag

De Harmpje Visser ging op kop met maar liefst 23 punten. Daarmee bezitten zij de meeste kennis over hoe ze moeten handelen in het verkeer. Op de tweede plek kwam de Groen van Prinstererschool met 15 punten, gevolgd door de Johannes Calvijnschool met 14 punten. De Frits Bodeschool behaalde 10 punten, en De Vuurbaak en E. du Marchie van Voorthuysenschool deelden de vijfde plaats met 6 punten.

Provinciale finale

Uiteindelijk wisten Djula Bakker en Elize van Haaften van de Harmpje Visserschool de meeste goede antwoorden te geven. Daarmee hebben zij, samen met de Groen van Prinstererschool, die de tweede plaats innam, een plek bemachtigd bij de Provinciale Finale in Lelystad aanstaande donderdagochtend! De twee scholen mogen dan Urk vertegenwoordigen met hun kennis over lastige verkeerssituaties.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding