Afbeelding

Nieuwe Morgenster te groot voor Zeeheldenwijk: kerk moet op zoek naar andere locatie

Algemeen

Het kerkgebouw dat ingetekend staat in de plannen voor de Zeeheldenwijk, lijkt als nieuwe huisvestingslocatie voor de Morgenster niet door te gaan. 

Dat werd duidelijk tijdens de gemeenteavond van de Volle Evangeliegemeente, die onlangs plaatsvond. De Morgenster is met haar groeiende ledenaantal op zoek naar een manier om iedereen te kunnen huisvesten. 

Meer ruimte nodig

In het afgelopen jaar kwam dat aantal op 920 leden en ingeschreven gasten. ,,We zijn in 2023 met 15 procent gegroeid en als die groei doorzet hebben we op korte termijn meer ruimte nodig’’, zegt Auke Hoefnagel, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Morgenster. Het huidige gebouw aan de Rotholm biedt plek voor zo’n 800 kerkgangers. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Het huidige gebouw van De Morgenster aan de Rotholm.

Nieuwbouw te klein

Het beoogde kerkgebouw in de Zeeheldenwijk leek een goede uitwijkmogelijkheid, maar deze locatie mag gezien beschikbare parkeerruimte slechts plek bieden aan 750 mensen. De Morgenster is op zoek naar een gebouw met zo’n 1500 zitplekken en om die reden staat het plan voor de Zeeheldenwijk op losse schroeven. ,,We zijn in gesprek met de gemeente Urk over de vraag waar andere mogelijkheden liggen.’’