Afbeelding
Richard Oost

Urker Mannenkoor Hallelujah en Hineni Symfoni Orkest geven benefietconcert voor Israël

Algemeen

Het Hineni Symfonie Orkest en Urker Mannenkoor Hallelujah geven aanstaande zaterdag samen een benefietconcert in De Poort. De opbrengst is bestemd voor de Hineni gaarkeuken in Jeruzalem.

Voor dit gezamenlijke concert is een gevarieerd en muzikaal programma opgesteld. Zo worden onder andere muziekstukken uit enkele opera’s, traditionele Israëlische muziek en geestelijke liederen ten gehore gebracht. 

Ten behoeve van Hineni 

Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem, die steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Het concert begint om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. De toegang is gratis, wel is vooraf aanmelden verplicht, dit kan via www.hinenisymfonieorkest.nl. Tijdens het concert is er een collecte voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.