Stadsdichter Bas Visscher, wethouder Willem Foppen en Tromp ten Napel van Bouwvast - de aannemer die het sanitairgebouw realiseerde, vlnr op de foto - waren vorige week bij de onthulling van het kunstwerk aanwezig.
Stadsdichter Bas Visscher, wethouder Willem Foppen en Tromp ten Napel van Bouwvast - de aannemer die het sanitairgebouw realiseerde, vlnr op de foto - waren vorige week bij de onthulling van het kunstwerk aanwezig. Het Urkerland

Begraafplaats op Urk heeft nieuw sanitairgebouw, gedicht krijgt een mooie plaats

Algemeen

Het sanitairgebouw op begraafplaats De Vormt is klaar. Niet alleen voorziet dat in een behoefte, het gebouw is ook verfraaid met een kunstwerk. Bij de uitbreiding van de begraafplaats, afgelopen zomer, heeft stadsdichter Bas Visscher een gedicht geschreven en dat gedicht heeft nu een mooie plaats gekregen op het nieuwe gebouw. KIEK reclame heeft het gedicht op passende wijze vormgegeven in cortenstaal en geborsteld rvs. De duiven zijn 3D gevormd en springen echt in het oog. Stadsdichter Bas Visscher, wethouder Willem Foppen en Tromp ten Napel van Bouwvast - de aannemer die het sanitairgebouw realiseerde, vlnr op de foto - waren vorige week bij de onthulling van het kunstwerk aanwezig. Ook wordt er nog een display met zoekfunctie geplaatst met een overzichtskaart van de graven bij de ingang van de begraafplaats.

Afbeelding