Afbeelding
Jeffrey Korte

Politie Urk vindt dat Koningsnacht 2024 relatief rustig is verlopen

Algemeen

Het was een Koningsnacht vol brommerlawaai en vuurwerk, maar van ernstige verstoringen was geen sprake. Daarom kijkt de plaatselijke politie positief terug op de nacht voor Koningsdag.

Zoals gebruikelijk was de rotonde op De Akkers het centrum van allerlei nachtelijke activiteiten. Driemaal werd brand gesticht. Eerst twee containers, toen enkele autobanden en tot slot een scooter. Alleen voor die laatste werd de brandweer ingeschakeld.

Zwaar vuurwerk

De politie was net als de Ouderwacht op pad. Ze ervoeren geen agressie in hun richting en ook de brandweer kon ongestoord werken. Wel werd volop zwaar vuurwerk en siervuurwerk afgestoken, maar dat was niet op personen gericht.

Onder brommerrijders werd wel een behoorlijke serie boetes uitgeschreven. Acht jongeren hadden geen rijbewijs, 17 droegen geen helm en daarnaast werden losse bonnen uitgedeeld vanwege rijden onder invloed, rijden met drie man op een scooter, te hard rijden en rijden met valse kentekenplaten.

Bewust niet naar de rotonde

De politie zegt meerdere keren gehoord te hebben dat personen die een last onder dwangsom van de gemeente hebben gekregen, dit jaar aangaven de rotonde te mijden uit angst om bij ongeregeldheden hoge boetes te moeten betalen. 

Afbeelding
Afbeelding