Afbeelding

Urkerdag komt in zicht

Cultuur

Met een maand is het zover: Urkerdag 2022. De zaterdag voor Eerste Pinksterdag wordt elk jaar uitgetrokken om massaal het Urker goed aan te trekken, vis te bakken en roken en sfeervol samen te zijn met familie en vrienden. De Urkerdag Commissie deelt al nieuws en oproepen, om de Urkerdag op 4 juni dit jaar weer tot een succes te maken.

Ook dit jaar wordt er een optocht met ouderwetse kappewagens gehouden. ‘s Middags wordt er in een optocht een route gelopen door het Oude Dorp, met voorop het kidskorps van Showband Urk. ,,We roepen iedereen die een kappewagen en een baby/pop heeft (het liefst natuurlijk in het Urker gekleed) op om mee te doen. Voor de mooiste combinatie is een prijs weggelegd: er is een prijs voor volwassenen én voor kinderen’’, laat de commissie weten.

Verstopt in het Oude Dorp

Een Urker jongetjen zal zich tijdens de pinksterdagen verstoppen in een selectie wijknummers van het Oude Dorp. Jong en oud krijgen weer de uitdaging om alle verstopplekken te vinden, en hiermee zijn leuke prijzen te winnen.

Vergunning aanvragen

,,Vergeten jullie niet om een vergunning aan te vragen als je ergens wilt gaan zitten en/of een visje gaat bakken? Ergens willekeurig gaan zitten is niet toegestaan.’’ Plannen kunnen doorgegeven worden, om vervolgens tot een afspraak te komen via 06-12975862.