V.l.n.r.: Lub Post (GBU), Emma Wakker (SPIKKER), burgemeester Cees van den Bos, Henk Slump (AH), Harold Kats (AH) en Okke Kramer (AH).
V.l.n.r.: Lub Post (GBU), Emma Wakker (SPIKKER), burgemeester Cees van den Bos, Henk Slump (AH), Harold Kats (AH) en Okke Kramer (AH). Foto: Het Urkerland

Plaatjesactie van start bij Albert Heijn

Cultuur

Deze week is een nieuwe plaatjesactie van start gegaan bij Albert Heijn Urk. Dit keer geen voetballers, maar nu staat de historie van Urk in de afgelopen vijftig jaar centraal. Wie alle 175 plaatjes verzamelt, krijgt een prachtig kijk- en leesboek over de recente Urker geschiedenis.

Albert Heijn Urk geeft in dit plaatjesalbum een globaal beeld van wat er de afgelopen vijftig jaar allemaal op Urk is gebeurd. Albert Heijn Urk nam het Urker bedrijf SPIKKER in de hand voor de inhoud. Het boek werd door Lub Post samengesteld vanuit het archief van Het Urkerland. De groei van Urk, politiek, sport, ondernemen, cultuur en evenementen hebben een plaats gekregen in het plaatjesboek. Wie al de plaatjes ziet, kan niet anders dan concluderen dat Urk een steeds maar groeiende, bruisende en bijzondere gemeente is. Het is daarom niet vreemd dat er zoveel aandacht voor Urk is. De plaatjes zullen bij velen herinneringen oproepen en misschien wel vervaagde beelden weer helder doen oplichten. O ja, zo was dat! Oh kijk, dit was daar eerst! O ja, weet je nog! Spaar alle plaatjes en een compleet gevuld boek wordt een echt naslagwerk. Leuk om samen met oud en jong door te bladeren en te vertellen over hoe Urk in korte tijd enorm is gegroeid. Hoe Urk ondernemerschap heeft getoond en welke prestaties Urk op sportgebied heeft behaald. Bij iedere tien euro aan boodschappen krijgt men een setje historische plaatjes gratis. Het verzamelboek ter waarde van 3,95 euro wordt de eerste twee weken gratis weggegeven bij 25 euro aan boodschappen. Maximaal één boek per klant. De actie loopt van 22 mei tot en met 2 juli. Maandag ging de actie van start met de overhandiging van het eerste volgeplakte exemplaar door directeur Henk Slump aan burgemeester Cees van den Bos.