Foto:

Hendrik de Vries in actie voor de zieke Aissatou (9)

Liefdadigheid

Plaatsgenoot Hendrik de Vries komt in actie voor de 9-jarige Aissatou, een meisje uit Gambia. Zij heeft een hartaandoening en moet zo snel mogelijk geopereerd worden. Om het bedrag van 7.500 euro bij elkaar te brengen heeft Hendrik een crowdfundactie opgezet.

 Hendrik kent de familie al jaren via zijn werk bij HCRA. Hendrik: ,,De ouders van Aissatou hebben alles gegeven wat ze hadden om hun dochter te kunnen redden. Ze moet op korte termijn een operatie ondergaan, anders zal deze hartaandoening haar fataal worden.’’ Aissatou is inmiddels drie keer opgenomen geweest in het ziekenhuis in Banjul, Gambia. ,,Omdat ze daar geen goede medische apparatuur hebben, konden ze haar niet verder helpen. Aissatou moest noodgedwongen samen met haar moeder een lange reis ondernemen per bootje naar Dakar in Senegal. In het ziekenhuis in Dakar konden ze een MRI scan maken en een diagnose stellen. Daar kan ze ook geopereerd worden.’’

Giften

Voor de operatie van Aissatou is al zo’n 4.700 euro opgehaald. Hoe eerder het bedrag wordt opgehaald, hoe eerder Aissatou geholpen kan worden. Een gift overmaken kan via: https://gofund.me/3f877b46 of via rekeningnummer NL30ABNA0496392670.