Zingen in de Zomer 2016 gaat van start

Religie
De 41ste editie van Zingen in de Zomer gaat vandaag (woensdag 13 juli van start). Acht weken lang zijn bezoekers van harte welkom om samen te komen en vooral om samen te zingen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van twee tot drie uur in het Kerkje aan de Zee en iedere woensdag om twee uur, vier uur en half acht in de Bethelkerk. ,,Het thema van dit seizoen is ‘De reis van je leven’ en verwijst naar de vele mensen die tegenwoordig onderweg zijn: vrijwillig of gedwongen op reis naar een nieuwe toekomst”, vertelt voorzitter Jan de Boer. Elke woensdag komt onder de titel ‘Ik ga op reis en ik neem mee …’een onderwerp aan de orde. Komende woensdag is het thema ‘Op reis met een bestemming’.

Stereo

Het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo, onder leiding van Harm Hoeve, bijt woensdag het spits af. ,,Bijzonder is dat het koor enkele liederen van de samenzang zal ondersteunen met de Genemuider Bovenstem – een zangwijze die inmiddels is opgenomen in het immateriële werelderfgoed van UNESCO.” Jaap Kramer en Minne Veldman verzorgen de muzikale begeleiding, spreker is dominee Mouw uit Giessen. ’s Middags om vier uur geeft Arjan Breukhoven een orgelconcert in de Bethelkerk.

Capaciteit vergroot

Vorig jaar was op enkele woensdagen de toeloop van mensen zo groot dat er niet genoeg plaats was in de Bethelkerk. ,,Het is jammer als je niet iedereen een zitplaats in de kerk kunt geven”, zegt De Boer. ,,Maar we doen er alles aan om iedereen de avonden te laten meemaken.” De capaciteit van Zingen in de Zomer is dan ook vergoot. Zo is er een directe lijnverbinding met het Kerkje aan de Zee, zodat bij een volle Bethelkerk daar ook het feest in beeld en geluid kan worden meegemaakt. ,,Bij de slotavond van vorig jaar stond er op het kerkplein voor de Bethelkerk een groot videoscherm en zongen honderden bezoekers in de zwoele buitenlucht volop mee. Bij de avonden waarop extra drukte wordt verwacht, zal dit ook dit jaar gebeuren. Zingen in de Zomer 2016 wordt weer bijzonder. We nodigen iedereen uit om met ons mee op reis te gaan”, aldus De Boer. 

Middagprogramma

Woensdag 13 juli
Locatie: Bethelkerk
Leiding: Jan de Boer
Zang: Jongerenkoor ‘Rejoice’
Declamatie: Hilde Woort-Bos
Orgel: Jaap Kramer
Donderdag 14 juli
Locatie: Kerkje aan de Zee
Leiding: Theo Cleveringa
Zang: Klas Theo Cleveringa
Declamatie: Marjan Cleveringa
Orgel: Klaas Brouwer
Vrijdag 15 juli
Locatie: Kerkje aan de Zee
Leiding: Anthonie van Wesel
Zang: Azara Mingo
Declamatie: Femmy van Urk
Orgel: Minne Veldman