Foto:

Roelie Buitink schrijft gedichtenbundel

Religie

Oud-plaatsgenote Roelie Buitink heeft een gedichtenbundel geschreven. De gedichten in ‘Verwachting - Uitzien naar Hem!’ gaan over ‘de christelijke heilsfeiten, de sacramenten en andere aspecten van het geloof’.

Roelie Buitink werd in 1965 geboren en groeide op Urk op. Ze is de jongste dochter van Dirk en Pé Buitink-Brink. Met de uitgave van deze gedichtenbundel is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, meldt uitgever Boekscout. ,,In deze onvoorspelbare tijd zoeken we naar rust en zekerheid. De gedichten laten zien hoe de HEERE door het geloof troost en kracht kan geven. De gedichten passen qua taalgebruik bij de Bijbelteksten en Psalmen. Deze gedichtenbundel kan ook gebruikt worden voor bezinning bij Bijbelstudie. De schrijfster wenst dat deze gedichten tot zegen mogen zijn voor velen.”

Roelie Buitink werkt al meer dan 35 jaar in het christelijk onderwijs. ,,Zij vindt het een voorrecht om anderen iets te leren en de inhoud van de Bijbel door te geven. Bij allerlei gelegenheden maakt zij gedichten met een Bijbelse inhoud. Het mooie van dichten is voor haar het Woord van God dichter bij de mensen te brengen. Met passie verwoordt zij in haar gedichten de rijkdom van het geloof in de Heere Jezus Christus.”